wiebenga consultants
Categorie
proces- + projectmanagement

Icoon voor Parkstad – Wilhelminaberg

De Wilhelminaberg staat symbool voor de transformatie van oude mijnindustrie naar een duurzame, sterke, nieuwe vrijetijdseconomie. De berg is een toeristische parel. De top van de Wilhelminaberg, een voormalige mijnsteenberg, is nu al een waardevol oriëntatiepunt voor de regio. Het is een plek met een grote aantrekkingskracht. Om de kansen voor de Wilhelminaberg te verzilveren zet IBA in op twee thema’s: energie en bewegen.

Om dit kracht bij te zetten is binnen IBA PArkstad het plan opgevat een Oloide te ontwikkelen. Dit kunstwerk staat symbool voor het zich steeds opnieuw heruitvinden van de regio en is het ankerpunt voor de doorontwikkeling van het vrijetijdstoerisme in de regio Parkstad. Het is een sleutelproject van de IBA Parkstad. De vorm staat symbool voor de transitie van lineaire economie naar een circulaire economie.

Wiebenga Consultant heeft voor de gemeente Landgraaf (projecteigenaar van de Oloide) de visie uitgewerkt naar een Voorlopig Ontwerp. Wiebenga heeft een actieve projectmanagement rol gehad in samenwerking met de gemeente, waarbij beide partijen hun eigen rol en kennis en ervaring maximaal hebben kunnen bundelen tot een uniek eindproduct. Het voorlopig Ontwerp is het eindproduct en is eind 2019 opgeleverd.