WIebenga Consultants
WIebenga Consultants

Test: Den Haag: Commerciële voorzieningenstudie CID & Binckhorst

 

In Den Haag wordt in hoog tempo gewerkt aan de grootschalige, langjarige gebiedsontwikkelingen Binckhorst en Central Innovation District (CID). In een hoogstedelijk karakter wordt hier een substantieel programma woningen, kantoren, bedrijfsruimte en maatschappelijke voorzieningen toegevoegd. De gemeente Den Haag heeft behoefte aan een samenhangende en vernieuwende plintenvisie op de commerciële voorzieningen in het CID en de Binckhorst.

Opgave: Ontwikkel een toekomstbestendige plintenvisie voor commerciële voorzieningen in beide gebiedsontwikkelingen.

Resultaat: een helder visie-document dat functioneel en ruimtelijk de kaders definieert voor de toekomstige invulling van de plinten. De visie is gecompleteerd met een doorwrochte kwantitatieve marktanalyse als basis voor het ruimtelijk programma van voorzieningen. Zo is een totaalbeeld ontstaan dat alle facetten benoemt die relevant zijn om in de gebieden een realistisch en haalbaar voorzieningenprogramma te ontwikkelen. Het visie-document vormt hiermee een hands-on toetsingskader voor de gemeente Den Haag in de verdere ontwikkeling van de gebieden.

Bekijk ons inkijkexemplaar

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.