Strategisch verkoopadvies voor Sevagram

Zorglocatie Douvenrade.

In opdracht van zorginstelling Sevagram heeft wiebenga consultants een strategisch verkoopadvies opgesteld voor het vastgoed op de zorglocatie Douvenrade, gelegen nabij het centrum van Heerlen. Factoren als aansluiting op mijnwater, verduurzaming van de woningen, de inpassing in een totaal zorgconcept en de herinrichting van het totale gebied, maken de woningen aantrekkelijker voor een potentiële investeerder en wordt waarde gecreëerd.

Verduurzaming en conceptontwikkeling

Naast de verduurzaming en verkoop van deze bestaande zorgappartementen realiseert Sevagram hier een nieuw intramuraal zorgcentrum met een ontmoetingsplein. Het hele gebied en concept wordt opgezet als een community voor wonen en zorg in een parkachtige omgeving tegen het centrum van de stad. Het gebied is ook toegankelijk voor wandelaars en andere bezoekers die er terecht kunnen in het nieuwe horecaconcept. Zo ontstaat een open en levendige gebied in een mooie en veilige omgeving.: Parc Douvenrade.

De ontwikkeling van het concept is in handen van Wiebenga Consultants. Wiebenga consultants heeft daarnaast namens zorginstelling Sevagram ook het totale verkoopproces van de 221 zorgappartementen begeleid welke zijn verkocht aan belegger Kees van der Weele van Maatschap SRI. De koper werd geadviseerd door Circle Real Estate en Beheer Solutions.