Vacature Junior Consultant Ruimtelijke Ontwikkeling en Vastgoed (32-40 uur per week)

Ben jij klaar voor een uitdagende start in de wereld van ruimtelijke ontwikkeling en vastgoed? Wij staan klaar om jou als junior consultant te begeleiden en te ontwikkelen tot een consultant met impact. Je werkt in een team van ervaren collega’s, die allen hun steentje bijdragen aan de opdrachten en adviesvraagstukken die voorliggen. Daarnaast heb je veel contact met stakeholders bij opdrachtgevers en andere externe partijen die betrokken zijn bij de totstandkoming van de strategie en ontwikkeling van een gebied of locatie.

Je gaat samenwerken met een senior consultant die jou gaandeweg steeds meer ruimte en verantwoordelijkheid gaat geven in mooie projecten. Zo werk je mee aan de ontwikkeling van gebiedsvisies van diverse gemeenten in Limburg en Brabant om deze weer vitaal en toekomst bestendig te maken, werk je mee aan zero emissie stadslogistiek voor de Gemeente Maastricht, het verplaatsen van scholen naar een centrumlocatie of het ontwikkelen van een community care zorgconcept. Allemaal projecten met een ruimtelijk, economische en maatschappelijke impact. Na een inwerkperiode word je verantwoordelijk voor het ondersteunen van het team bij de projecten, waaronder het borgen van de processen, het verzamelen van data, het maken van analyses en business cases en het rapporteren hierover. Je schrijft inhoudelijk goede rapportages en maakt presentaties op basis van de gegevens en documenten die er liggen om opdrachtgevers te adviseren.

Wie zijn wij?

wiebenga consultants adviseert en ondersteunt opdrachtgevers op het gebied van strategische ruimtelijke investeringsvraagstukken en vastgoed ontwikkeling in de domeinen Wonen, Zorg, Welzijn, Onderwijs en Retail

Bij wiebenga consultants streven we naar het realiseren van slimme en vitale steden, gebieden en vastgoedobjecten die voldoen aan de specifieke wensen en behoeften van alle gebruikers.

Onze missie is om een impactvolle bijdrage te leveren aan een duurzame woon- en leefomgeving. Voor onze opdrachtgevers, waaronder overheden, woningcorporaties, zorginstellingen, en private partijen, werken wij aan strategische projecten met meervoudige belangen op het snijvlak van publieke, private samenwerkingen en investeringen.

Hoe werken we bij wiebenga en wat ga jij doen?

Bij wiebenga consultants hanteren we drie pijlers van expertise die ons in staat stellen om te adviseren en trajecten effectief te begeleiden:

 • Visie & Concepten: Het ontwikkelen van innovatieve visies en concepten die aansluiten bij de behoeften van onze opdrachtgevers en de samenleving.
  concreet: jij maakt de aanzet voor een rapport op basis van de informatie die er al is.

 

 • Haalbaarheid & Strategie: Het beoordelen van de haalbaarheid en het opstellen van strategieën om de gestelde doelen te bereiken.
  concreet: jij verzamelt data, gaat analyseren, structureren, rapporteren en schrijft een advies voor de opdrachtgever, uiteraard in afstemming met de Senior Consultant.

 

 • Proces- en Projectmanagement: Het zorgvuldig managen van projecten om een vlotte en succesvolle uitvoering te garanderen.
  concreet: jij biedt ondersteuning in het bewaken van totale project en procesaanpak, je spreekt collega’s aan die moeten leveren, stuurt bij en communiceert hierover.

 

Je werkt mee aan het:

 • Opstellen van investeringsstrategieën voor gebieden en vastgoedportefeuilles.
 • Het ontwikkelen van plannen voor binnenstedelijke transformaties.
 • Het adviseren bij het opstellen van ontwikkel- en samenwerkingsstrategieën, waarbij alle belanghebbenden worden betrokken.

 

Wie ben jij?

 • Je voelt je aangetrokken tot ondernemerschap en kunt snel schakelen in een organisatie die niet hiërarchisch is.
 • Je bent laagdrempelig bereikbaar voor klanten en hebt een uitstekend gevoel voor humor en relativeringsvermogen.
 • Je beschikt over consultancy vaardigheden en vind het leuk om bij klanten het gesprek aan te gaan, door goed te luisteren en door te vragen en helder te krijgen wat de vraag achter de vraag is.
 • Je bent in staat om het gesprek en het advies vast te leggen in adviesrapportages en presentaties.
 • Je bent proactief, hebt een passie voor gebiedsontwikkeling en vastgoed en een drive om te groeien en te leren.
 • Je hebt een HBO of WO werk- en denkniveau met minimaal 2 jaar werk/stage ervaring.

 

Waarom kies jij voor wiebenga consultants?

Wij zijn anders, we hebben een groeiend team, zijn flexibel en hebben aandacht voor begeleiding en persoonlijke ontwikkeling. Learning on the job daar geloven wij in, jouw groei en ontwikkeling is de groei van wiebenga.

 

Wat bieden wij?

Een prachtige en gezellige kantooromgeving en ook de mogelijkheid om thuis te kunnen werken. Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden worden afgestemd op jouw achtergrond, ervaring en wensen.

 

Wij gaan graag met jou in gesprek!

Wil je eerst meer informatie? Dan kun je Daan Bours, directeur wiebenga consultants bereiken op 06-573 471 92. Wil je meteen solliciteren? Stuur dan je sollicitatie naar: info@wiebengaconsultants.nl.